12. juli 2013

Yakima - Seattle, via Mt.Rainier, 20 mil

Inngangen til Mt.Rainier National Park
Etter en av feriens få hotellfrokoster, hadde vi en etappe på ca 15 mil foran oss frem til huset vi hadde leid med gode venner. Dette er jo ingen ting for drevne bilturister som oss, så vi benyttet sjansen til å ta turen via Mt.Rainier National Park. 

Mt.Rainier er en stratovulkan og er en del av fjellkjeden Kaskadefjellene. Det er det høyeste fjellet i staten Washington med sine 4027m, og på klare dager dominerer det horisonten såpass at det på folkemunne bare blir omtalt som "The Mountain". Dette er visstnok en særdeles krevende topp å bestige. Over 10.000 personer prøver seg, under halvparten lykkes, og ca 2 omkommer hver år i snitt. 

Vi kjørte inn i nasjonalparken og nøyde oss med en stopp på Visitor Centre, men fjelltoppen lå dessverre innhyllet i tåke, og ville ikke la seg forevige med vårt kamera. Det var påfallende kaldt, men kanskje ikke så rart da dette fjellet har de største breene i USA sør for Alaska. 

Etter en stopp i nasjonalparken bar det videre utover mot kysten. Der ble det bråstopp i trafikken, så vi oppdaget hvor det faktisk bor folk på denne siden av kontinentet...


Vi kan skimte Mt.Rainier bak tåka.
Morsomt for en geolog...
Stilig resultat av fenomenet flytende lava som møter isbre.
Når isen trakk seg tilbake, kom rdisse formasjonene til syne.
Kristine foran besøkssenteret til nasjonalparken.
En flott tømmerbygning, der de hadde ild på peisen.
Kjenner enda den deilige peislukta, det er ikke så mye vedfyring her borte.
Foran Mt.Rainier (bak tåka...).
Landskapet rundt fjellet var naturlig nok veldig frodig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar