17. juli 2013

Victoria, BC

Victoria er hovedstaden i provinsen British Colombia (omtalt som Victoria BC), og ligger på sørspissen av øya Vancouver Island. Den er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia, og er med sine 350.000 innbyggere en av de eldste byene i Pacific Northwest (etablert i 1843). Den er også ansett som en av de mest engelske byene i Nord-Amerika. Byens Chinatown er således den nest eldste i Nord-Amerika, etter San Fransisco.

Coast Salish First Nations dannet trolig den første bosetningen, leeenge før europeerne kom. Victoria og Vancouver Island forøvrig har fortsatt en betydelig tilstedeværelse av First Nations. Byen er kjent som "City of Gardens" og er et populært turistmål, spesielt blant pensjonister (!) pga avslappet atmosfære, godt klima og snøfrie vintre. Men fra å være en "britisk gammel tante" har Victoria nå en sterkt økende andel av yngre befolkning - det er bl.a en populært studentby - og utelivet bærer preg av kaffebarer og innovative restauranter.

Vi hadde kun 1 natt og 1 formiddag her, før vi skulle videre til Tofino. Vi inntok en særdeles god økologisk frokost, ruslet gjennom bygatene og overvar en meget fin utstilling om Sydpolen. Ikke verst å "treffe" Roald Amundsen på stillehavskysten... Vi prøvde også en av vanntaxi'ene som gikk i havna; meget effektiv måte å komme seg tilbake til hotellet. En riktig koselig by, som vi mer enn gjerne skulle hatt bedre tid i!


Fan Tan Alley - i Victoria's Chinatown
og den smaleste gaten i Canada!
City of Gardens!
Captain James Cook - britisk oppdager - skuer utover havna.
The Royal BC Museum hadde en flott utstilling om kappløpet mot Sydpolen.
Her følte vi oss hjemme...:o)
Vi fikk tatt et par bilder før vi oppdaget skiltet
"Fotografering forbudt"...
Denne utstillingen skulle vært vist i Norge!!
Barna foran selveste Victoria,
som står  igjen foran parlamentsbygningen.
Vi kjører Water Taxi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar