15. juli 2013

Seattle, Washington

Seattle Skyline, med det kjente Mt.Rainier i bakgrunnen.
Seattle er den største byen i staten Washington på vestkysten av USA, ca 4 mill innbyggere. Den er en viktig handelsby mot Asia og er en av de raskest voksende byene i USA. Navnet Seattle kommer av indianerhøvdingen Chief Si'ahl, fra Duwamish og Suquamish-stammene.

Byen har vært bosatt av native americans lenge, men ble bosatt av den hvite mann først i 1851. The Klondike Gold Rush - gullrushet på starten av 1900-tallet - fikk enorm betydning for byen, siden dette var den nordligste byen der gullgraverne kunne få forsyninger før de dro videre inn i Alaska og Yukon for å søke lykken.

I dag er byen et teknologisenter, med bedrifter som bl.a. Boeing, Microsoft, Amazon, Nintendo og en hel "drøss" med bioteknologiselskaper. Vi snakker også om hjembyen til Jimi Hendrix, Nirvana, Pearl Jam - for ikke å snakke om verdens første Starbucks!

Vi bevilget oss en full dag downtown Seattle. Vi besøkte The Space Needle (du vet, tårnet fra "Sleepless in Seattle"), lunsj på fiskerestauranten Ivar's, beskuet det fantastiske markedet, og vi fant Starbucks på nesten ethvert gatehjørne. I tillegg fikk vi med oss en guidet tur under bakken, for etter en stor bybrann i 1889 og gjentatte oversvømmelser pga tidevann, ble det bestemt at byen skulle heves 3 meter fra opprinnelig nivå. Det gamle gatenettet er så og si inntakt, og vises i dag frem på Underground Tours.


Chief Seattle
Chief Seattle i helfigur.
Public Market Centre - et utrolig mateldorado!
...sjømat...
...frukt & grønt.....
Verdens aller første Starbucks!
Sigurd og Henrik foran en av de mange
totempelene som finnes på vestkysten.
Lunsj på Ivar's
- etablert av norsk-svenske Ivar Haglund i 1938. 
Seafood Showder; nydelig fiskegryte servert inne i et brød. Nam!
Underground Tours - det gamle gatenettet i byen.
Follers Cage - hva nå enn dette kan ha vært...
Elin viser et gammelt kjøkken.
:o)
Badekar...
The Space Needle
Sigurd & Leo nyter utsikten.
Gaute & Elin
Herr & Fru.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar