18. juli 2013

Verdens nordligste tempererte regnskog

The Pacific Rim National Park
The Pacific Rim National Park Reserve er en av verdens nordligste tempererte regnskoger, og ligger som en tynn stripe langs sørvestlige delen av Vancouver Island. Den er delt i tre parkenheter; Long Beach (langs området der vi bodde), Broken Group Islands (til havs) og den 72km lange West Coast Trail. 

Siden vi normalt går mye på East Coast Trail på den andre siden av Canada, hadde det vært moro å prøve WCT. Her må det imidlertid søkes måneder i forveien, det er ingen angrepspunkter langs ruten, så man pakker sekken og  gjør hele greia. Derfor var dette ikke særlig aktuelt for oss nå... Vi besøkte imidlertid Long Beach-delen av nasjonalparken, den mest tilgjengelige av dem.

Man kan gå The Rainforest Trail; to forskjellige stier à 1 km tilrettelagt med hevet gangsti  - man har ikke lov til å gå rett på skogbunnen, da denne er fredet. Dette gir samtidig en fin oversikt over den dype, moseaktige, våte og "kaotiske" skogbunnen. Man får en slags jungelfølelse, og skogen er veldig massiv. Enorme tømmerstokker, digre sedertrær og en blanding av unge og urgamle trær om hverandre. 




Optimale forhold for mose.
Et solid sedertre. Det var hult langt oppover!
Et tre har veltet med rota opp - litt større enn vi er vant til...?
Vedkubbe à la Braathen. Denne ville varmet lenge!
Natural bridge :o)
Det er MASSE å lære, om man bare tar seg tid til å lese alle plansjene. 
Kristine fant seg et "hviletre".
Wild Pacific Trail. En sti som går langs kysten ved Ucluelet.
"Rugged coastline".
Vi er vant til mye vind på Newfoundland.
Men det ser jammen ut som de har litt her på vestkysten også!
Fra Wild Pacific Trail.
En strategisk plassert "stol".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar