1. november 2012

Kokkekurs

Chef to Go
Som hemmafru må man fylle tiden med noe man ellers ikke har tid til!

Våren 2012 ble Mari invitert av Kelli med på kokkekurs. Det var et 10-ukers kurs (en gang pr uke) hos Bob Arniel i Chef to Go. Dette var et slags grunnkurs, der vi lært diverse teknikker, mathygiene, ernæring, garnityr, samt å lage diverse typer kraft, bene ut fjærkre osv. Det var lærerrikt og moro, og vi lagde veldig mye god mat! Og ikke minst er det engelske vokabularet utvidet hva angår mat og kjøkkenredskaper...

I høst var jeg klar for nytt påfyll, og denne gangen var temaet Fusion - en blanding av smaker fra forskjellige deler av verden. Det var mange spennende varianter vi ble presentert for, men mest av alt er det sosialt og hyggelig. Dette kurset gikk over 4 uker, og tilfeldigvis var det et rent "norsk" kurs - vi har syv norske damer.

Hvert kurs som går over flere uker avsluttes med en lunsj/middag der man får invitere en gjest. Så husbonden nyter også godt av dette:o)

Vi jobber i vei mens Bob overvåker...

Bob demonstrere hvordan vi lager dumplings

...godt på vei...

...og her er resultate! Nam!

Reidun, Rutt Siri og Kari lager laks

Mmmm!
Hazelnut crusted salmon drizzled with nasturtium oil

Vi lærer også hvordan det hele skal danderes. Ingen ting er tilfeldig!

Blomkarse er veldig dekorativt!
Shrimp poached in Lemongrass and Beer

Vi har laget diverse varianter av Creme Brulee på kurset

Her skal det lages Quidi Vidi Honey Brown Sauce
(en slags majones der edikk er erstattet av øl)

Husfruen i aksjon

Åse lager "Cod cheeks Creole"

Rutt Siri

Rutt Siri, Reidun og farmor (som også fikk bli med da hun var her).

Dyp konsentrasjon...

Chinise style Coq Au Vin with Newfoundland Berry Chutney,
Cod Cheeks Creole

Thai Mango Sticky Rice Dessert


Thai Pork with mint and chilies

Gjestene er på plass, og får en lunsj litt utenom det vanlige :o)
 
Åse og Heidi jobber hardt

Spicy shrimp Napoleon

Ørret gravet i multe- og gin lake med flatbread

5 spice Pork Cutlets
with Carmelized shallot & Wasabi mashed potatoes and
Black Horse braised spiced cabbage... 
 
Cardamon Creme Brulee - vel bekomme!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar