14. august 2012

Familieferie Niagara og Toronto

Etter en innholdsrik sommer med mye aktivitet, hadde vi lyst til å reise bort litt "bare oss". Reiseønskene er mange mens vi er her i Canada, og denne gangen falt valget på Toronto og Niagara Falls! Vi var innom Toronto etter juleferien, og fikk da med oss CN Tower, samt et raskt glimt av Hockey Hall of Fame. Denne gangen ville vi se litt mer, men startet med 3 netter i Niagara-området.

Fantastiske Horseshoe Falls
Tidlig mandag 13.august dro vi. Etter en "kort" flytur på 3 timer (vi blir litt "justert" etter hvert pga avstandene...!) landet vi i Toronto, tok ut leiebil og kjørte en drøy time til Niagara Falls. Vi skulle bo på fantastiske Great Wolf Lodge - en drøm av et hotell for barna!! Resepsjonen var full av snakkende dyr og trær, de har innendørs badeland og spa, man kunne gå Magic Quest (det var bare å kjøpe magisk tryllestav til blodpris:o), hver kveld kl 20 var det historiefortelling, de hadde Kids Club + mye mer. Vi fikk med oss en brøkdel, for dagene ble naturlig nok tilbragt utendørs.

Første stopp etter hotellet var selveste Niagara Falls! Mari & Øystein var der i 2001, men den gangen fra den amerikanske siden. Skuet er enda bedre fra den kanadiske siden, det kan man raskt se ift hvordan underholdningsbransjen er utbygd. Dette er en av verdens største turistmagneter, og fossen er vakker og fascinerende.

Vi fikk med oss "Journey behind the Falls", der man kan gå i tunneler bak Horshoe Falls (det største fossefallet), og fikk da litt inntrykk av de enorme vannmengdene. Senere gjorde guttene "Maid of the Mist" - båtturen som går helt inn mot fossen. Og vi tok alle pariserhjulet, som ga oss aller best utsikt til slutt. Ellers fikk vi med oss mye annet i det fantastisk vakre Niagara-området, som vises i egne innlegg.


Foran fossen

Og enda mer foran fossen

Dinner with a view!

Journey Behind the Falls - vi gikk BAK fossen og tittet ut gjennom to tunneler.

Mye vann!

Maid of the Mist - båten går helt innunder fossen.

Guttene klare for båttur :o)

De nærmer seg fossen - ganske vått!

Tett på Niagara Falls

En opplevelse rikere:o)

Kristine "beundrer" dino'ene ved minigolfbanen
mens vi venter på guttene.

Pariserhjulet

Vi er på toppen - fantastisk utsikt over en av verdens største turistattraksjoner!

American Falls

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar