16. april 2014

The Alamo, San Antonio

Etter en liten uke i Katy, forstaden der Gussiås bor, satt vi kursen vestover mot ranch-ferie! Vi kjørte gjennom byen San Antonio og fordi vi har to spesielt historieinteresserte i familien, stoppet vi ved landemerket The Alamo.

The Alamo var egentlig en spansk misjonsstasjon fra tiden da Mexico tilhørte Spania. Etter at misjonærene trakk seg tilbake, ble kirken brukt som et fort. I 1821 ble Mexico uavhengig fra Spania, og i 1835 proklamerte den mexicanske presidenten Santa Anna en ny grunnlov som ga mer makt til presidenten. Han så også at Texas var sårbar for amerikansk ekspansjon vestover. Kolonistene i Texas følte seg økonomisk og kulturelt mer knyttet til USA enn Mexico og likte ikke Santa Annas ambisjoner om diktatorisk makt. Opprøret medførte flere slag, og endte i det kjente Slaget ved Alamo - et 13 dager langt slag der et fåtall opprørere holdt stand mot en mexikansk hær på over 6000 mann. Det endte med en total nedslakting, og kjente menn som David Crocket og Jim Bowie (han med kniven) døde her. Dette var likevel nok til å gi oberst Sam Houston tid til å samle tropper, hvorpå han senere tok Santa Annas styrker nærmere Houston. Derfor er The Alamo et viktig sted i Texas' historie, kanskje det stedet som har hatt størst betydning for dagens Texas. 

San Antonio var ellers en veldig koselig by. Preget av gamle hus, og har derfor litt sjel (i motsetning til Houston). Vi fikk ikke sett så mye, men tok en liten spasertur langs den idylliske River Walk'en, før vi satte kursen ut mot Bandera og ranch-livet.


The Alamo
Stars and Stripes og The Lone Star State.
Flagget brettes etter kunstens regler.
The Alamo Live Oak - flyttet hit i 1912
av Walter Whall som ville bevise
at det var mulig å omplassere store trær .
Treet er angivelig 140 år gammelt!
Smiiiil!
San Antonio River Walk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar