13. september 2012

Leslie, høstens første hurricane

Skolen var akkurat i gang og vi begynte så smått å komme inn i nye rutiner. Men mandag 10.september kom orkanvarsel for morgenen etter... Leslie skulle slå til i 9-tiden, og skolen ble besluttet stengt med melding om oppdatering på nett kl 11. Vi hadde flere orkan-varsler i fjor, og synes det stort sett var hypet opp veldig. Vi er da vant med VÆR fra Trøndelag også!?!

Men vi ryddet likevel inn utemøbler, grill og fotballmål, og parkerte for sikkerhets skyld begge bilene i garasjen. Og det var nok lurt... I 8.30-tiden knakk de første trærne i skogen bak oss, og en time etterpå mistet vi strømmen. Siden vi har vann fra egen brønn (som dermed er avhengig av pumpe) mistet vi vannet også...

Vinden løyet, og det ble lite regn denne gangen. Men strømmen kom ikke tilbake før ved midnatt.... Så nå har vi lært - ved neste orkanvarsel fyller vi i det minste badekaret med vann! (våre kloke naboer hadde gjort nettopp det  - samt at de har gasskomfyr - og de reddet mye av dagen vår...) Ødeleggelsene er ganske store, men det er stort sett trær som forårsaker dem.


St.John's ligger midt i...


Første treet i hagen som knakk

Stien bak oss er preget av orkanen.

Mye rydding må til.

Kirkegården fikk hard medfart

Vi er uten strøm og vann - men med pølser, salat, øl og vin
så har vi det ikke så verst likevel. Men en dusj hadde gjort seg...!!!

Dette er heldigvis ikke vårt hus!
Flere hus fikk "ryddet" i panelet.

Og slik ser vinduene ut etter en orkan "midt i" Atlanteren...!

Anita og Mari går tur dagen etter.
Det er typisk en superflott dag og helt vindstille etter stormen.

Fantastiske 22 grader og vindstille etterpå...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar