5. mars 2012

Science Fair

Den siste måneden har guttene hatt Science Fair - et kjempestort prosjekt på skolen med valgfritt emne.


Sigurd kunne lage en enkel demonstrasjon eller en poster, og valgte temaet:
"Weather in St.John's vs Trondheim". Ved å søke på temperatur og nedbør over siste året, samt mer detlajert i februar, fant han at det faktisk ikke er så stor forskjell! (men vind var da ikke en del av oppgaven...). Våren ser ut til å være varmere i Trondheim og høsten er mildere i St.John's. Det er derimot store topper på nedbør på Newfoundland pga hurricane-sesongen.


Henrik hadde litt større krav til sin oppgave. Den måtte bestå av et eksperiment over minst 4 uker, og den skal presenteres via rapport og stor plansje. Det skulle legges opp med et spørsmål, hypotese, undersøkelse og konklusjon. Han valgte temaet "Boypower - Can I improve my muscles in 4 weeks?". Han målte "baseline" på et treningsstudio her, og trente nesten hver dag. Det gikk i push ups, sit ups, planken, static wallsit, vekter og balansebrett - og alt ble behørig registrert. Broren var ikke snauere enn at han ville delta også, så de pushet hverandre.... Til slutt ble øvelsene på nytt målt på treningsstudio, og forbedringen var 100-200% på samtlige øvelser!!!

Prosjektet er allerede presentert for klassen, og han fikk topp karakter på både presentasjon og rapport. Neste uke skal alle prosjekter (4.-6.klasse) presenteres for eksterne dommere, og de 3 beste i hver klasse kåres. Foreldrene får komme på kvelden og beskue alt det flotte arbeidet som er nedlagt.
Det blir spennende!!
 

Ferdig resultat!


På skoleutstillingen.
Henrik nådde ikke pallen denne gangen,
 men det var et trangt nåløye.
Fornøyd og flink gutt!
Mange prøvde balansebrettet
på Henrik sin "stand".

2 kommentarer:

  1. Fantastisk innsats - imponert over skolenivået!
    Ser at dere har mildere klima enn oss, men nå sildrer det godt i Sagplassveien også, og i blomsterbedet spirer det i små løker! :-)
    Hilser fra Kajsa også - de har hatt sjakkturnering denne uka der en i 6. vant 2 kinobilletter. Hun mente Henrik hadde likt seg der ;-)
    Hilsen Ida og gjengen

    SvarSlett
    Svar
    1. Skal bli godt å kjenne litt vår hjemme til påske :o)
      Så moro at det er sjakkturnering på Vikåsen! Det blir kjekt når vi kommer hjem!

      Slett