14. desember 2011

Juleforberedelser anno 2011

Det er spennende å oppleve jul i et annet land! Noe er likt og mye er annerledes.

Advent har nok mindre plass her; julestjerner i vinduene er fraværende, men det tas igjen med flotte (og kanskje ikke så flotte) lysdekorasjoner av hele huset. Heldigvis kom julenissen med adventkalenderen i år også, og Sigurd kommenterte at den lignet ganske mye på den vi pleide å ha hjemme i Norge...

Siden julen ikke skal tilbringes hjemme i huset, er det litt begrenset med forberedeler inne. Men vi har pyntet treet (det gjøres tidlig her!) og pyntet pepperkake-sleder, og noen nisser er med fra Norge. Utover dette har vi fått med oss noen kanadiske innslag:

  • Statoil juletrefest 20.november. Jammen kom ikke nissen dit, gitt!
  • Christmas parade downtown St.John's 27.november. Dette var nytt for oss! Et stort opptog med pyntede biler, trailere, dansegrupper etc. Canada Post samlet inn brev til Santa, og hele opptoget tok flere timer. Nissen kom visst hit, men da hadde vi reist hjem for å tine tærne...
  • Frokost med julenissen 3.desember. Vår egen kommune arrangerte frokost; med pannekaker, kaker & kaffe og aktiviteter. Og Santa ankom standsmessig i helikopter!!
  • Familie-julebord med Norskeklubben 3.desember. Mari var med i arrangementskomitéen, over 100 personer deltok! Det ble servert ribbe & surkål, pinnekjøtt & kålrabistappe, kalkun & waldorf, multekrem, is og kaker. Veldig hyggelig opplevelse. Og jammen kom ikke nissen hit også!
  • Julekonsert på skolen vår, St.Francis of Assisi 13.desember. Flott forestilling om jul på Newfoundland, mye humor og veldig flinke barn!


Sigurd og Santa, Statoils juletrefest.
Henrik og Santa, Statoils juletrefest.

Kristine og Santa, Statoils juletrefest.

Christmas parade

Christmas parade

Christmas parade

Pepperkakesleder!

Frokost med Julenissen - han ankom standsmessig :o)

Julekonsert på skolen, her ved 2.trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar